Cinc joves estudiants de Dinamarca han desenvolupat un experiment científic per demostrar que les llavors que es planten prop d’una xarxa WiFi no creixen.

Amb aquest projecte de ciències, les estudiants volien comprovar si la radiació dels telèfons mòbils tenia efectes sobre les plantes. Per això van instal·lar sis safates plenes de Lepidium Sativum (un tipus de créixens de jardí) en una habitació sense radiacions, i sis safates més amb les mateixes llavors a una altra habitació al costat de dos routers de WiFi que, segons el càlcul de les noies, emetien el mateix tipus de radiació que un telèfon mòbil normal.

Durant 12 dies les noies van observar, van mesurar, van pesar i van fotografiar els resultats i la conclusió de l’experiment va ser molt evident: les llavors situades prop dels routers no havien crescut, a diferència de les situades a l’habitació lliure de radiacions, que sí que havien prosperat.

El descobriment no és nou, es va fer públic l’any passat i ara l’ha difós la revista de GEA, l’Associació d’Estudis Geobiólogos. Fins ara, l’experiment de les joves estudiants no ha estat rebatut per cap organització científica. Al contrari, gràcies a aquest experiment les noies van guanyar diversos reconeixements al seu país i van aconseguir despertar l’interès de científics de tot el món.

Font: True Activist

Cinc noies estudiants de Dinamarca han fet un experiment científic per demostrar que les llavors que es planten prop d’un WiFi no creixen.

Amb aquest projecte de ciències, les noies volien comprovar si la radiació dels telèfons mòbils tenia efectes sobre les plantes. Per això van instal·lar sis safates plenes de Lepidium Sativum (un tipus de créixens de jardí) en una habitació sense radiacions, i sis safates més amb les mateixes llavors en una altra habitació al costat de dos routers de WiFi que, segons el càlcul de les noies, emetien el mateix tipus de radiació que un telèfon mòbil normal.

Durant 12 dies les noies va observar, medir, pesar i fotografiar els resultats, i la conclusió de l’experiment va ser molt evident: les llavors situades prop dels routers no havien crescut, a diferència de les situades en l’habitació lliure de radiacions, que sí que havien prosperat.

El descobriment no és nou, es va fer públic l’any passat i ara l’ha difós la revista de GEA, l’Associació d’Estudis Geobiòlegs. Fins ara, l’experiment de les joves estudiants no ha estat rebatuda per cap organització científica. Al contrari, gràcies a aquest experiment les noies van guanyar diversos reconeixements al seu país i van aconseguir despertar l’interès de científics de tot el món.

Font: True Activist

Descubre los factores ambientales
de tu entorno y su influencia en tu salud.

Apuntate al taller de introducción
a la
geobiología, bienestar ambiental y salud del hábitat

Barcelona, 5 de noviembre.