La falta de desig sexual femení és una de les disfuncions sexuals més importants en les relacions de parella

Es calcula que afecta al 31 per cent de les dones, segons les xifres han estat publicades pel canal de ciència del diari australià Abc. Segons la recerca liderada per Marita McCabe, psicòloga clínica de la Universitat Deakin, els casos d’apatia sexual en les dones són molts més dels detectats fins ara, ja que s’utilitzaven mètodes per mesurar l’apatia sexual equivocats.

Les causes d’aquesta falta de desig són molt diverses, i poden tenir un origen fisiològic (problemes hormonals, sota nivell de testosterona, símptomes associats a la menopausa, malalties cròniques, etc.), un origen psicològic (depressió, estrès, tensió i angoixa provocada per problemes laborals o familiars, etc.) o pot derivar-se, simplement, d’una mala relació de parella amb freqüents discussions, malentesos o maltractaments.

Si la falta de desig sexual no es pot relacionar directament amb cap d’aquestes causes, pot deure’s a un problema d’afectació de radiacions, ja que les radiacions d’origen artificial o natural que afecten al nostre habitatge incideixen directament en la libido tant d’homes com de dones, encara que les dones ho solen percebre abans. Per això els experts recomanen visitar un professional abans que el problema s’agreugi.