El periodista Víctor Amela ha entrevistat aquest dijous 25 d’abril al geobiòleg Pere León. Llegeix aquí l’entrevista!

«Hi ha cases que poden matar-te, hi ha ‘cases càncer’

Pere León, arquitecte interiorista i  geobiòleg

Por Victor-Amela

Tinc 45 anys. Sóc de Sabadell. Sóc arquitecte interiorista i geobiòleg, expert en bioconstrucció i salut geoambiental. Estic casat i tinc dos fills, Pau (12) i Jan (9). Política? De centre tirant a esquerra. Creences? Ser bona persona.

Era un arquitecte racionalista i avui és geobiòleg: detecta punts insalubres en pisos, cases, oficines … He vist com els seus detectors capten camps elèctrics i magnètics en la capçalera d’un llit. Amb les seves varetes capta també camps electromagnètics del subsòl. Aconsella vetllar per les preses de terra de les llars, per alleujar-de càrregues elèctriques. Perquè una de cada mil persones pateix avui d’electrosensibilitat, un tipus d’al·lèrgia que creixerà… Pere León fa servir auriculars per al mòbil i evita les bombetes de baix consum, per nocives, i al seu llibre «La buena onda» (Grijalbo) imparteix consells per a una casa sana, lliure d’ones pernicioses.

–Existeix la casa càncer?

–Sí. Són cases que poden arribar a emmalaltir i matar als seus habitants, després d’alterar el seu sistema el sistema immunològic, la qual cosa pot acabar en càncers: limfomes, leucèmies, mama, còlon…

–Quina afirmació tan arriscada…

–Ho he vist tantes vegades, que ho proclamo!

–Com és una casa càncer?

–Un habitatge edificat sobre una o diverses zones geopàtiques.

I què és una zona geopática?

–Una per la qual discorre una (o diverses) vena d’aigua subterrània. O una zona en la qual el subsòl té una diàclasi, una falla del terreny. O un camp magnètic terrestre molt elevat.

–I això pot afectar la meva salut?

–La fricció de l’aigua en el terreny o la falla crea un camp electromagnètic que es projecta cap amunt i travessa tots els materials, incloses les nostres cèl·lules.

–Amb quins efectes?

–Una exposició continuada a aquestes ones altera el bon funcionament de la glàndula pineal, productora de melatonina…

–Que regula els cicles del somni, no?

–Sí, i que per això regenera les cèl·lules. I aquests ions naturals afebleixen el teu sistema immunològic: quedes més exposat a patologies!

–Aquestes ones, poden arribar al meu àtic?

–I més enllà: ho travessen tot!

–En tal cas, què és el més perillós?

–Dormir nit rere nit sobre un punt geopàtic: dormir entre sis i vuit anys així… deteriorarà gravíssimament la teva salut.

–Quins símptomes m’han d’advertir?

–Patir qualsevol alteració del somni.

–De quin tipus?

–Si t’aixeques més cansat que en ficar-te al llit, si et despertes en plena matinada, si pateixes insomni, si descanses malament, si et sents irritable, fatigat, amb cefalees, dolors articulars o si t’han diagnosticat una malaltia sense determinar el seu origen… Compte!

–Expliqui’m algun cas que conegui.

–El meu: sóc arquitecte interiorista i vaig construir una casa estupenda per a la meva dona i els meus fills. Al poc, els meus fills es despertaven cada nit, la meva dona s’aixecava fatigada…

–I vostè?

–Tan fresc. Un dia, la meva dona em va dir que havia cridat a un… geobiòleg! Em vaig enfadar: jo era molt racionalista, ho veia grotesc. Em vaig plantar, fins que la meva dona em va dir: «Si estimes als teus fills, permet això per ells». Vaig cedir.

–I què els va dir el geobiòleg?

–Que els meus fills i la meva dona estaven dormint sobre punts geopàtics: ens va aconsellar canviar els llits de lloc.

–Què va fer vostè?

–Vaig cedir en els llits dels meus fills, però no en el nostre!: em va semblar ofensiu modificar un interiorisme que m’havia quedat preciós… Em vaig negar. Però sí que vaig acceptar intercanviar amb la meva dona el costat del llit.

–I què va succeir, si em permet?

–Sí: en poc temps, els meus fills i la meva dona se sentien descansats i vitals. I jo vaig començar a dormir malament i a aixecar-me fatigat…

–I va deixar de ser un escèptic.

–Avui no dubto: els camps elèctrics naturals són perniciosos, i units als artificials, multipliquen el risc per a la salut! Avui em dedico a l’assessoria geoambiental i a fer reformes per a crear llars saludables.

Quines radiacions són les pitjors?

–La base del telèfon sense fil. I el wi-fi. I el mòbil. I els cables elèctrics. I els despertadors elèctrics. I les línies elèctriques. I les antenes de telefonia mòbil…

Com podríem evitar-les?

–En arribar a casa, apaga el mòbil! A la nit, desconnecta el wi-fi. En els dormitoris, dorm sense cap fluid elèctric: usa despertadors a piles.

–Com té ara el seu llit?

–Desplaçat perquè cap punt geopàtic afecti cap dels seus dos costats.

–És millor la capçalera cap al nord?

–Jo descanso bé amb el capçal al sud: l’orientació no em sembla molt rellevant.

–Hi ha electrodomèstics nocius?

–Si a l’altre costat del capçal del teu llit hi ha un frigorífic, microones, rentavaixelles, caldera, placa d’inducció… et danyaran.

Quin cas real ha estat el més impactant?

–Un home al qual vaig revelar que el costat del llit de la seva dona era un punt estrella…

–Què és un punt estrella?

–Aquell en què conflueix un punt geopàtic amb un encreuament de dues línies magnètiques…

–I què tal estava la seva dona?

–Càncer de mama… En tractament. El terrible és que aquell home em va confiar entre llàgrimes que les seves dues esposes anteriors havien mort en aquest mateix costat del llit. Fibromiàlgies, refredats repetits, insomnis, inhibició del desig sexual… poden deure’s a una geopatia!

–Quin consell donaria?

–Si veus que un nen es desperta sempre a la nit, canvia el seu llit de lloc! Perquè els nens són més sensibles a aquestes radiacions.

–I què ens diu als adults?

–No et resignis a dormir malament: neteja el dormitori de camps electromagnètics, canvia l’emplaçament del teu llit, observa’t… Hi ha solució: val la pena. El teu dormitori és el teu taller de reparació cel·lular!