Entre els homes de 50 a 79 anys, els tumors cerebrals malignes, grau 3-4 també estan augmentant visiblement. L’augment d’aquests càncers ha coincidit amb l’ús cada vegada major de telèfons mòbils durant el mateix període de temps, mentre que la tendència creixent de tumors cerebrals malignes, gliomes, podria ser un efecte de l’ús a llarg termini de telèfons mòbils.
Càncer de tiroides:
Les dones són les més afectades per aquest càncer que els homes. L’augment entre les dones, des del 2008, és més del 150%. La tiroides està més exposada a la radiació dels telèfons mòbils des de la introducció dels anomenats «telèfons intel·ligents», que també tenen antenes en la part inferior.
Si vols veure el nombre nou de casos diagnosticats cada any, consulta aquest diagrama (està en suec)
Càncer en la boca:
Els càncers en la boca, la faringe i la llengua també estan augmentant. Els homes tenen una major incidència que les dones. Hi ha un canvi obvi en la tendència des de fa uns deu anys.
Si vols veure el nombre nou de casos diagnosticats cada any, consulta aquest diagrama (està en suec).
Càncer de la glàndula pituïtària:
El nombre de pacients diagnosticats amb càncers de la glandula pituïtària també està en augment. La incidència és més baixa respecte a el càncer de tiroides i el de boca. La pituïtària també es troba en l’àrea exposada a la radiació dels telèfons mòbils.
Si vols veure el nombre de casos diagnosticats cada any, consulta aquest diagrama (està en suec).
Tumor cerebral maligne, glioma:
Nombrosos estudis epidemiològics han reportat un augment en el risc de glioma relacionat amb l’ús del telèfon mòbil. Hi ha quatre graus de glioma, 1-4. Els graus de 3 a 4 són els més malignes.
A partir d’una incidència relativament estable entre homes i dones, el nombre de casos nous va començar a augmentar lleugerament entre els homes al voltant de 2010.
A diferència dels gliomes de grau 3-4, els gliomes de grau inferior, grau 1-2, no augmenten. La incidència per cada 100 habitants és també molt de menor. Per al diagrama dels casos diagnosticats cada any, pots consultar aquí (en suec). Consulti aquest diagrama per a conèixer el nombre total de casos nous cada any. (Està en suec).
Clar augment del glioma grau 3-4 entre homes de 50-79 anys:
Entre els homes de 50 a 79 anys, l’augment del glioma maligne grau 3-4 és més pronunciat. Aquest és el grup d’edat que suposadament inclou als usuaris que més han usat els telèfons mòbils, aquells que tenien entre 25 i 55 anys al començament dels 90. Els homes tenen una major incidència que les dones.
Acció immediata per a donar la informació necessària a la població:
Podem concloure dient que les últimes dades del Registre de Càncer de Suècia, mostren que diversos tipus de càncer en l’àrea del cap i el coll han augmentat durant l’última dècada. Càncer de tiroides, de boca i faringe i de la glàndula pituïtària. També els gliomes malignes grau 3-4 estan augmentant, principalment entre els homes de 50-79 anys.
L’augment en la incidència d’aquests càncers podria haver-se de l’ús cada vegada major de telèfons mòbils, ja que es troben en l’àrea més exposada (el cap i el coll) quan els telèfons mòbils s’usen pegats al capdavant.
L’augment del glioma maligne grau 3-4 entre homes de 50-79 anys podria ser un efecte de l’ús prolongat de telèfons mòbils.
L’Autoritat Sueca de Seguretat Radiològica, i alguns experts vinculats a la indústria, han argumentat durant els últims anys que no existeixen riscos per a la salut a causa de l’ús de telèfons mòbils, ja que no hi ha una major incidència en tumors cerebrals en la població sueca i altres registres de càncer. Aquestes noves dades mostren que l’argument no solament és erroni des d’un punt de vista ètic, sinó que tampoc està en línia amb les dades.
La Swedish Radiation Protection Foundationinsta que el públic estigui àmpliament informat sobre els riscos de la salut i que es prenguin mesures urgents per a protegir als nens i adults dels riscos de salut causats per la radiació de telèfons mòbils, d’acord amb la demanda de més de 230 científics de EMF., signat per 236 científics.