El passat 9 de maig el diari anglès The Telegraph va publicar un article en la secció Benestar titulat «Is Wi-Fi making your child ill?» (El Wifi està posant malalts als teus fills?).

En aquest article, la periodista Florence Waters explica la història de la doctora Erica Mallery-Blythe que, moguda per l’interès mèdic en les radiacions emeses per Wifi, va abandonar la seva carrera en medicina d’emergència per centrar-se en aquest nou àmbit de creixent interès.

En 2009 va començar la seva recerca en el camp de les radiacions electromagnètiques emeses per aquests dispositius i, després de documentar-se i descobrir els seus nombrosos símptomes (mal de cap, insomni, fatiga i, en casos extrems, tumors cerebrals en joves, problemes de fertilitat, acceleració de malalties neurològiques…) es va dedicar a l’assessorament de famílies que es troben amb aquests problemes i a la divulgació dels efectes nocius de les radiacions electromagnètiques.

Segons Mallery-Blythe centenars de famílies han demanat la seva ajuda per a dolències que creuen relacionades amb aquest tipus de radiacions. Un d’aquests casos és el de Jessica Lewis, una nena de 9 anys que a la tardor de 2011 va començar a queixar-se de forts maldecaps a l’escola, a més de notar-se cansada i sense forces. Després de diverses consultes es va esbrinar que Jessica tenia el router Wifi al costat de la seva taula de classe i que, aquest, seria possiblement el motiu del seu malestar. Finalment, es va confirmar la dolència i llavors van començar les negociacions amb l’escola per substituir el Wifi per cablejat, encara que la petició va ser rebutjada pel centre educatiu que es va acollir als informes del Govern que indiquen que els nivells d’exposició es troben dins dels límits acceptats internacionalment. Ara Jessica rep classes a casa, ja que els símptomes reapareixen quan es troba exposada a la connexió Wifi.

Davant aquest cas, la doctora Mallery-Blythe expressa el seu desacord: «La majoria dels professors ni tan sols saben que les radiacions electromagnètiques estan actualment classificades per l’Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer (IARC) com un carcinógeno Grup 2B , que significa que és una possible causa de càncer en éssers humans «, apunta.

La doctora ens recorda, també, que cal tenir en compte que en altres països com França o Alemanya ja s’ha limitat l’exposició a aquestes radiacions en guarderies i escoles d’educació primària, a més d’aconsellar a tota la població un ús responsable i puntual dels dispositius sense fils.

Font: The Telegraph