És important que el teu lloc de feina també sigui un espai saludable.

1. Procura que els cables dels ordinadors i la instal·lació elèctrica et passin lluny de les cames.

2. Utilitza sempre que puguis el telèfon fix (amb cable, els de tota la vida!).

3. Substitueix els telèfons sense fils per telèfons amb cable. Els telèfons sense fils de sobretaula són fins i tot més perillosos que els telèfons mòbils i que les antenes de telefonia. Si han de ser sense fils intenta que siguin de baixa freqüència.

4. Si has de parlar moltes hores a través del telèfon mòbil, fes-ho a través d’uns auriculars i allunya el mòbil del cap i del cos mentre parlis.

5. Apaga el WIFI quan no l’hagis d’utilitzar. Molts routers permeten desconnectar la funció WIFI sense necessitat d’apagar l’aparell.

6. Encara que no estiguis parlant per telèfon mòbil, porta’l allunyat del cos. El telèfon encès no deixa d’emetre senyals o sigui que, encara que no ho usem, emet igualment radiacions. La telefonia passiva és una altra forma constant d’irradiació.

7. Ventila l’oficina almenys 15 minuts cada dia, no només millorarà la qualitat de l’aire sinó que reduirà la càrrega electrostàtica.

8. Dosa les hores que passes connectat als aparells tecnològics. És saludable saber apagar el mòbil, el Ipad o l’ordinador, no només físicament (per evitar les radiacions) sinó també psicològicament (per evitar addicions).

9. Abans d’anar-te al llit camina descalç una estona, si pot ser en contacte amb la terra. Et descarregaràs de les radiacions acumulades durant el dia.

10. Pren antioxidants cada dia per contrarestar els efectes de les radiacions acumulades. Menja fruita i verdura de fulla fosca; com més fosca sigui la fulla més vitamina C tindrà.